Hva er det egentlig så mange mennesker liker med motorbåter? Er det følelsen av å duppe rundt i sjøen med steikende sol på huden? Er det det sosiale fellesskapet eller er det bare følelsen av å være fri? Vi har alle våre grunner til å elske båtlivet, men hvordan fungerer båten i det moderne norske samfunnet?

Sørlandet

Motorbåten står sentralt i hvordan somrene benyttes på Sørlandet. Det er idyllisk å kjøre gjennom koselige viker og ikke minst i skjærgården. Dette er en opplevelse som burde stå høyere på folks bucketliste. For her er det så mange skjønne sørlandshus som kan sees og krabber som kan fanges.

Feiring av Sankthans

Dette er noe som feires rundt omkring i hele Norges land. Det er en feiring av Johannes døperen, som har blitt omgjort til en sommerfest. Dette regnes som Norges svar på svenskenes Midsommarhelg. Det er vanlig å tenne et kjempestort bål for å feire denne anledningen. Siden feiringen foregår midt på sommeren er det vanlig at dette feires nærme havet. Dette fører til at det er mange som tar seg turen i motorbåten sin for å få sett på det fantastisk store bålet. Kanskje du bør finne ut om ditt nærområde tilbyr noe av det samme?

Det er noe spesielt med å være ute i båt om sommeren. Hvis du har venner som aldri har vært ute i båt før, tilby dem en tur. Kanskje de også kommer til å elske følelsen av herlig bris i håret og solen skinnende på huden? Det er jo noe som alle må prøve minst en gang i livet. Det er du vel enig i?

17. mai-feiring

Det har også vært en del snakk om å begynne å feire 17. mai på ulike måter fra 2020. I Tønsberg har de faktisk tenkt på å feire med motorbåter og andre historiske båter. Istedenfor et tog som går gjennom hovedgaten så har de tanker om et såkalt båttog. Dette er noe som blir spennende å se på, det er sikkert og visst.

Motorbåter i sosiale medier

Det er overraskende lite motorbåter i sosiale medier. Dette skulle vi ønske at det ble mer av. Kanskje vi må bli flinkere til å poste bilder selv også?

Det er vel kanskje viktigere å følge med på sjøen enn å ta bilder av den når vi er ute i båt. Eller?

En spekkhogger fikk jo ganske mye oppmerksomhet da han etterlignet en motorbåt. Dette er et klipp som det er utrolig gøy å se igjen og igjen. Det er like sjarmerende hver eneste gang.

Motorbåt som transport

Dette er nok den vanligste bruken av motorbåt, men også en grunn til at det er så sjarmerende. Det er noe gammeldags med å reise med båt, noe som er litt vanskelig å sette fingeren på. Heldigvis er det mange som liker denne sjarmen og det er grunnen til at det fortsatt finnes mange motorbåter på sjøen rundt omkring i Norges land.

Foreninger

Det finnes en rekke foreninger for deg som er interessert i motorbåter. Dette vil jo selvsagt variere i henhold til hva slags motorbåt du er interessert i. Det finnes foreninger fra nord til sør i landet. Det er variasjon i hvor mange aktive medlemmer som er med; det største antallet er selvsagt i Oslo, mens det også er en rekke aktive medlemmer i Bergen.