I dag er det lettere enn noensinne å finne deler, enten brukte eller nye, til båten din. Det er ikke nødvendigvis behov for å kjøre til en forhandler flere mil unna for å skaffe deg servicekits, propeller og andre ting. På internettet florerer det av aktører som selger det meste av det du måtte trenge til båten din, som du om ønskelig kan få sendt hjem til deg. Ved hjelp av et par velvalgte ord i en søkeboks, finner du raskt det du trenger.

Kanskje er du ute etter tennplugger, impeller, sikkerhetkontakter, tennpluggskabler, turtellere, diagnoseutstyr, dynamo, girhus eller for den saks skyld en komplett påhengsmotor. Det finnes nok av nettsteder dedikerte til brukt og ubrukt båtutstyr, og ellers er finn.no en favoritt blant mange. Vi bor tross alt i et land med en lang kystlinje og stor interesse for båt. Vi trenger ordentlige båtdeler for å gjøre ferier og fisketurer med familien til en hyggelig opplevelse, og da er det fint at vi har nok å velge mellom.

Sørg for trygg e-handel

Reservedeler for godt kjente båtmotorer som Mercury, Yamaha, Volvo Penta, Suzuki, Mercruiser, Evinrude finnes billig på nett i disse dager, og forhandlerne står i kø om gi norske kunder de gunstigste vilkårene. Når du skal handle båtutstyr på nett handler det om å finne best kvalitet for best mulig pris, samt finne leverandører som garanterer trygg e-handel. Her kan det være lurt å forhøre seg med andre båtentusiaster om hvor de anbefaler å handle. Det finnes nok av båtforumer på nett hvor du kan stille spørsmål til andre båtfolk som har mer erfaring med netthandel.

De store og velkjente leverandørene vi kjenner fra virkeligheten er også godt etablert på nett i disse dager. Biltema har varehus flere steder i landet, og de lar deg handle på nett og hente produktene hos dem. Det er også mulig å få varer utlevert rett til bagasjerommet i bilen din. Når det gjelder reservedeler og tilbehør til båt, leverer Biltema det som trengs for optimal vedlikehold. Du får også kjøpt båtratt, motorlås, motorfester, drivstoffslanger, pumper, tank- og motorslutninger, etc.

Det er enkelt og problemfritt å bestille og hente, eller få fraktet nødvendig båtutstyr hjem til deg. I tillegg er det lett å snappe opp tips på nett fra andre båtfolk, noe som er fint hvis du ikke har så altfor mange mennesker i omgangskretsen din som har peiling på båt. Nettet har åpnet svært mange dører, og det er nå mulig å lære seg selv mer eller mindre alt som har med båthold og vedlikehold å gjøre. Som båtfolk i dag har vi det lettere enn vi noen gang har hatt det før, og det finnes dessuten alle mulige slags instruksjonsvideoer på nett som hjelper deg med forskjellige ting når fysiske manualer ikke forklarer godt nok.

Viktigheten av ordentlig tilbehør, reservedeler og vedlikehold til båt blir krystallklar når båten skal ut på sjøen, og hele familien skal ha glede av den. Det er lite som er så idyllisk som en tur med båt ut i fjorden, men samtidig lite som er like ubeleilig som en tur som ødelegges av mangelfullt eller ødelagt utstyr. Båtlivet er fantastisk når alt er som det skal og solen skinner. Derfor skylder du deg selv og de som skal være med i båten at alt fungerer og at det nødvendige utstyret holder høy kvalitet.

Ved hjelp av Internett kan du filtrere ut det gode utstyret fra det dårlige, lese anmeldelser av produkter fra andre båtfolk og kjøpe kvalitet til rimelige priser. Kun det beste (og sikreste) er godt nok når båten skal brukes til å tilbringe kvalitetstid sammen med dine nærmeste!